Έμποροι & Συναλλακτήρια

Σε αυτή τη σελίδα θα βρείτε καταστήματα και εμπόρους που δέχονται το Monero ως πληρωμή, καθώς και συναλλακτήρια που συναλλάσουν το Monero με άλλα νομίσματα.

Έμποροι που δέχονται το Monero

Με την πάροδο των ετών, οι έμποροι όλων των ειδών έχουν εκτιμήσει το οικονομικό απόρρητο που προσφέρει το Monero. Στην πραγματικότητα, η υιοθέτηση από τους εμπόρους αυξάνεται συνεχώς.

Αν ψάχνετε για μέρη για να ξοδέψετε τα Monero σας, οι παρακάτω κατάλογοι έχουν κάποιες επιλογές. Μην ξεχνάτε να κάνετε τη δική σας έρευνα προτού τους εμπιστευτείτε τα χρήματά σας:

P2P exchanges and Atomic Swaps

Ο καλύτερος τρόπος για να συναλλάξετε το Monero με άλλα νομίσματα (ή το αντίστροφο) είναι η χρήση συναλλακτηρίων P2P, επειδή επιτρέπουν στους συναλλασσόμενους να αλληλεπιδρούν απευθείας μεταξύ τους, χωρίς την ανάγκη αξιόπιστων τρίτων μερών (εκτός ίσως από την παροχή μιας υπηρεσίας μεσεγγύησης). Αυτά τα συναλλακτήρια είναι πιο ιδιωτικά από τα αντίστοιχα κεντροποιημένα και επιτρέπουν στους ανθρώπους να έχουν τον πλήρη έλεγχο των νομισμάτων τους, αν δεν είναι διαχειριστές, αλλά συνήθως έχουν μικρότερο όγκο από τα "παραδοσιακά" συνναλλακτήρια. Στην ενότητα που ακολουθεί, προσφέρουμε έναν κατάλογο συνναλακτηρίων P2P που υποστηρίζουν το Monero.

Ένας νέος συναρπαστικός τρόπος συνναλαγής του Monero είναι οι Ατομικές Ανταλλαγές, τις οποίες ανακοινώσαμε τον Αύγουστο του 2021. Οι Ατομικές Ανταλλαγές είναι ένας εντελώς αποκεντροποιημένος τρόπος συνναλλαγής Bitcoin <-> Monero (περισσότερες πληροφορίες στην ανάρτηση στο ιστολόγιο). Η τεχνολογία είναι ολοκαίνουργια, οπότε δεν υπάρχουν ακόμη πολλοί πάροχοι συνναλλαγών, αλλά μπορείτε ήδη να πουλήσετε XMR για BTC χρησιμοποιώντας αυτό το πρωτόκολλο στο unstoppableswap.net.

Bisq Logo

Αποκεντροποιημένο συναλλακτήριο P2P με βάση το Bitcoin και το Tor.

Ανοικτού κώδικα:

Χωρίς επιμέλεια:

Δεν υπάρχει KYC (Know Your Customer):

XMR ↔ fiat: (BTC ↔ παραστατικό χρήμα εφικτό)

Διεύθυνση Onion:

LocalMonero logo

Διαδικτυακό συναλλακτήριο P2P που προσφέρει συναλλαγές από άτομο σε άτομο.

Ανοικτού κώδικα:

Χωρίς επιμέλεια:

Δεν υπάρχει KYC (Know Your Customer): Εξαρτάται από τον πωλητή

XMR ↔ fiat:

Διεύθυνση Onion:

HodlHodl Logo

Πλατφόρμα συναλλαγών P2P με μη καταπιστευτική μεσεγγύηση.

Ανοικτού κώδικα:

Χωρίς επιμέλεια:

Δεν υπάρχει KYC (Know Your Customer):

XMR ↔ fiat: (BTC ↔ παραστατικό χρήμα εφικτό)

Διεύθυνση Onion:

Κεντροποιημένα συναλλακτήρια (CEXs) & Ανταλλακτήρια (Swappers)

Αν προτιμάτε να χρησιμοποιείτε κεντροποιημένα συναλλακτήρια, εδώ είναι μια λίστα με γνωστά CEX και ανταλλακτήρια (swappers). Πολλά περισσότερα συναλλακτήρια υποστηρίζουν το Monero, παραθέτουμε εδώ μόνο μερικά από τα πιο αξιόπιστα.

CEXes

Κεντροποιημένα συναλλακτήρια που προσφέρουν την συναλλαγή του Monero με εθνικά νομίσματα και κρυπτονομίσματα.

*Fiat currency to Monero trading pair (e.g. XMR/USD, XMR/EUR)

Swappers

Τα Ανταλλακτήρια (Swappers) επιτρέπουν στους χρήστες να συναλλάσσουν XMR με άλλα κρυπτονομίσματα.

"Παρακαλώ σημειώστε: αυτοί οι σύνδεσμοι παρέχονται ως ευκολία και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελούν έγκριση από την κοινότητα του Monero για προϊόντα, υπηρεσίες ή απόψεις εταιρειών ή οργανισμών ή ατόμων που αναφέρονται. Η κοινότητα του Monero δεν φέρει καμία ευθύνη για την ακρίβεια, τη νομιμότητα ή το περιεχόμενο αυτών των εξωτερικών ιστότοπων. Επικοινωνήστε με τον εξωτερικό ιστότοπο για απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με το περιεχόμενό του. Όπως πάντα, caveat emptor («Ας προσέξει ο αγοραστής»): είστε υπεύθυνοι για τη δική σας έρευνα. Να χρησιμοποιείτε πάντα την κρίση σας όταν κάνετε διαδικτυακές αγορές."